Edellispäivänä on motivoiduttu valmentajan luona, joka antaa ohjeita ja vinkkejä 45 min pituisella ”ensikäynnillä”. Valmentaja myös mittaa painon, BMI:n sekä kehon rasvakoostumuksen. Vähän yllätti ja ei yllättänyt. Omia mittoja 4.5.11:
Paino 66,2 kg (kotona 65,1 kg)           Rinnan ymp 92 cm
BMI 26,5                                                 Vyötärön ymp 77 cm
Rasva % 39,4 (sisäinen rasva 6)       Lantion ymp 97 cm
Lihas % 26,1                                          Reiden ymp 57,5 cm
Tästä on hyvä lähteä. Nuo ympärysmitat mittasin alkeellisella menetelmällä, kun nauhamitta on kateissa. Mittasin ne vyöllä, merkkasin ja sitten kovalla mitalla vyön päästä merkkikohtaan, joten luotettavuudesta en mene 100% takuuseen. Tavoitepaino on 53-55 kg joskaan tavoiteaikaa en ole asettanut. Edessä reissu Tukholmaan ja festarit samalla viikolla joten jos silloin oltaisiin alle 60 kg:ssa, olisin tyytyväinen. Aikaa tähän siis alle 6 viikkoa. Saapa nähdä.
Ensikäynnin hinnaksi tuli 66 €. Tämä sisälsi siis valmentajan neuvot + opaslehtiset, kehon rasvaprosentin mittaaminen sekä 21 ateriapussia. Käytännössä, kun olen pienikokoinen (tai miten sen nyt ottaa) nainen niin 3 pussia per päivä on minulle se oikea tie. Makuja oli erilaisia… suolaisia ja makeita. Otin paljon erilaisia makuja, koska en vielä tiedä miltä ne maistuvat ja koska en ole erityisen nirso. Makuja, jotka päätyivät minun matkaani olivat mm. suolaisista vihannes, peruna-purjo, kana-sieni ja makeista cappuccino, kaakao, vanilja, saksanpähkinä-toffee, mansikka. Lisäksi on yksi puuro, jonka maku on omena-kaneli.
Keittoja saa siis syödä 3 pussia päivässä. Ensimmäinen aamuni (torstaiaamu ja työpäivä) lähti käyntiin omena-kanelipuurolla. Tämä sekoitettiin n.1,5 dl vettä ja mikrossa reilun minuutin. Ihan oli hyvä aamupala ja täytti sopivasti kuuden jälkeen aamulla nautittuna. Lisäksi toki pitää juoda paljon vettä, joten vesilasillinen joka väliin on tullut naukkailtua. Lisäksi saa juoda kahvia ja teetä ilman lisukkeita sekä Vischy-vettä.
Töissäkin jaksoi yllättävän hyvin, vaikka teen toistaiseksi vielä ennen kesää pääasiassa seisomatyötä (sairaanhoitaja). Aamukahvilla join kahvia ja teetä ja ruokatunnilla ruokasalissa samaten. Oli minulla myös peruna-sipuli jauhepussi mukana, mutta en tohtinut sitä kaikkien nähden syödä, joten kärsin hiljaa nälässä.
Kotona söin muun perheen ruokaillessa kaakaon makuisen pussin veteen sekoitettuna ja kylmänä. Se maistui ihan hyvältä ja yllättävän vähän himoitsin muun pesueen lehtipihviä.
Fiilikset ensimmäisenä päivänä: Kummallista on se, että juo ja juo vettä ja silti kokoajan on hirvittävä jano. Sylki on vaahtomaista ja janottaa. Kuten myös pissattaa. Pelkäsin vähän etukäteen sitä joutuuko yöllä ravaamaan paljon vessassa ja yllätys olikin se, että ainoastaan kerran yön aikana kävin vessassa. Päänsärkyä tai muita oireita ei ollut juurikaan. Yllätys oli myös se, että käteni tärisivät yllättävän vähän. Minulla kädet tärisee helposti, varsinkin jos on nälkä ja töissä se saattaa ikävästi heijastua injektion annossa tai kanyloinnissa. Tällä kertaa kuitenkaan ei. Jossain vaiheessa päivää hieman pyörrytti, mutta ei kauaa. Yllättävän helposti kuitenkin selvisin jopa töissä, missä on ollut monesti tapana kanttiinista napata munkkipossu tai suklaapatukka.