Äitien päivä. Pyynnöstä lapset toivat aamulla sänkyyn vain itse askartelemansa kortit ja lahjat. Se, että itse olen kuurilla ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lasten pitäisi olla herkutta. Anoppi antoi meille mokkapaloja, joita lapset saivat syödä. Minä nautin taas taivaallisen puuroni ja lasillisen Pepsi Maxia jäillä. Njam. Aamulla herätessä tuntui todella hyvältä. Nälkä ei vaivannut eikä heikottanut. Liekö tämä todellakin se maaginen neljäs päivä jolloin keho menee ketoosiin ja olo muuttuu energiseksi.
Pieni motivaattori oli myös vaaka, jolla kävin heti herättyä ja vessassa käytyä. Aloituspainohan minulla oli kotivaa’alla 65,1 kg (mittaan kuitenkin virallisen vaa’an mukaan, joka on toimistolla) ja nyt koti vaaka näytti tänä aamuna 63,5 kg. Eli suunnilleen viidessä päivässä paino on tippunut kotilukemissa liki 2 kg. Mahtavaa!
Aamulla söin puuron, joka täytti todella hyvin. Päivällä nautin ennen kello 12 peruna-purjokeiton, joka maistui hyvältä. Iltapäivällä istuskelin auringossa ja lepäilin muutenkin. Olo oli kertakaikkisen vetämätön ja saamaton. Teki mieleni vain nukkua. Iltapäivällä olo vähän helpotti sen jälkeen, kun noin 15.30 sekoitin veteen sauvasekoittimella saksanpähkinä-toffee jauheet ja kaadoin lasiin jäiden kanssa. Alkuiltapäivästä otin myös Movicol junior –pussin auttamaan vatsan toimintaa, koska vatsa ei ole toiminut kuin kerran näiden neljän päivän aikana. Peräruiskeethan eivät tähän paastoon kuulu, vaikkakin paastoon yleensä kuuluu. Toisaalta niitä ei ole kiellettykään.
Illalla vetämätön fiilis jatkui. Tuntui, että jaksaa enää istua sohvalla eikä oikein tehdä muuta. Äitienpäivän ja oloni innostamana päädyin ottamaan alkuillasta päivän neljännen pussin, kaakaon makuisen. Se oli hyvää ja antoi virtaa loppuillaksi. Ehkäpä 138 extrakaloria ei ole maailman loppu.
Fiilikset neljäntenä päivänä: Aamuinen puuro täytti todella paljon ja tuntui, että piti sinnitellä, että sai sen sekä veden ja Pepsi Maxin juotua. Vähän olo muuttui päivää kohden väsyneemmäksi, mutta kuinka paljon se on univelkaa ja paljonko dieettiä? Sitä en osaa sanoa. Varmaan voi olla molempia yhdessä. Alkuillasta ennen neljättä pussia olo tuntui puolikuolleelta. Ei niinkään nälkää tai päänsärkyä, ainoastaan väsynyt, vetämätön olo.